8 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Zrób krem: żółtka utrzyj z cukrem i wanilią, dodaj pół...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/fe/a6/6395d3da2738a_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Pychotka na dużą blachę. Przepis na wyjątkowy rarytas na święta i nie tylko. Fenomenalne ciasto z kremem, bezą i powidłami śliwkowymi
Ciasto pychotka. Krok 6.
Zrób krem: żółtka utrzyj z cukrem i wanilią, dodaj pół szklanki mleka, mąkę i wymieszaj dokładnie, by nie było grudek. Pozostałe mleko zagotuj, zdejmij z ognia i mieszając wlewaj jajeczną masę. Ponownie postaw całość na małym ogniu i mieszaj, aż masa zgęstnieje i się zagotuje. Gotuj 2 minuty cały czas mieszając. Przełóż krem do innego naczynia i wystudź - mieszaj co jakiś czas.