MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Wojna o ambasadorów. Kto powinien decydować w ich sprawie?

Wojna o ambasadorów. Kto powinien decydować w ich sprawie?

Młodzi reprezentanci znanych klubów piłkarskich zawitają do Ozimka

Młodzi reprezentanci znanych klubów piłkarskich zawitają do Ozimka

Polecamy

Ile osób oglądało Festiwal Opole 2024? Które koncerty przyciągnęły najwięcej widzów?

Ile osób oglądało Festiwal Opole 2024? Które koncerty przyciągnęły najwięcej widzów?

Lewandowski dołącza do Putellas i Pusha T. Polak gwiazdą kampanii Zalando

Lewandowski dołącza do Putellas i Pusha T. Polak gwiazdą kampanii Zalando

Prawa dziecka w szpitalu. Rzecznik Praw Pacjenta podpowiada, na co zwrócić uwagę

Prawa dziecka w szpitalu. Rzecznik Praw Pacjenta podpowiada, na co zwrócić uwagę