MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Poprawna nazwa sera parmezan brzmi Parmigiano-Reggiano....
fot. pl.123rf.com/jirkaejc

Kuchnia włoska na co dzień. Oto 12 najbardziej znanych dań i produktów pochodzących z Italii. Zobacz klasyczne potrawy

Parmezan

Poprawna nazwa sera parmezan brzmi Parmigiano-Reggiano. Parmezan to rodzaj twardego sera podpuszczkowego z mleka krowiego zwierząt rasy Reggiana, który leżakuje w solance. Podawany jest jako jeden z produktów w desce serów lub jako rodzaj przyprawy podkreślającej smak dań makaronowych. Parmezan często znajduje się jako składnik sosów serowych, zapiekanek, pizzy lub składnik sałatek.

Zobacz również

Koszykarze Anwilu Włocławek w sezonie 2024/25 znów zagrają w FIBA Europe Cup

Koszykarze Anwilu Włocławek w sezonie 2024/25 znów zagrają w FIBA Europe Cup

Poważny wypadek mistrza świata w Polsce. Dwa helikoptery w akcji

Poważny wypadek mistrza świata w Polsce. Dwa helikoptery w akcji

Polecamy

Bezproblemowe ciasto z agrestem według przepisu sąsiadki. Zrobisz je na oleju

Bezproblemowe ciasto z agrestem według przepisu sąsiadki. Zrobisz je na oleju

Pożary w Grecji: MSZ wydało komunikat dla Polaków

Pożary w Grecji: MSZ wydało komunikat dla Polaków

Boisz się raka? 9 na 10 przypadków tego nowotworu ma jedną przyczynę

Boisz się raka? 9 na 10 przypadków tego nowotworu ma jedną przyczynę