Uczniowie szkół o profilu hotelarsko-gastronomicznym walczyli o tytuł mistrzowski przede wszystkim w konkursie synchronicznego podawania dań.
- Chcieliśmy jednak uatrakcyjnić zmagania i uczestnicy rywalizowali w sumie w czterech konkurencjach. Pojawił się też test na znajomość obsługi kelnerskiej oraz dań, które się podaje - tłumaczy jeden z członków jury, Zbigniew Szeląg.
Uczestnicy zawodów musieli także nakryć stoły zgodnie z wylosowanym półtora miesiąca wcześniej tematem (np. Grecja lub Ameryka Północna - dop. red.).
Nie zabrakło także konkursu hydrosommelierskiego, który polegał na rozpoznaniu rodzajów wód.
Wygrali reprezentanci Kościelca przed Bielsko-Białą i Grodziskiem Mazowieckiem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?