Restauracja Hotelu Poziom 511 w Podzamczu na trzecim miejscu
Pierwsze miejsce zajęła Wodna Wieża w Pszczynie.
Argumentacja jury dotycząca restauracji Hotelu Poziom 511 w Podzamczu:
Restauracje hotelowe też brały udział w naszym konkursie i nic dziwnego, bo często inne lokale gastronomiczne mogłyby brać z nich przykład. Tak jest z restauracją hotelu Poziom 511 koło Ogrodzieńca w Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Miejsce wyróżnia lokalność. Restauracja zaopatruje się u okolicznych rolników. Dodatkowym atutem jest sezonowość karty i wrażliwość restauracji na gusta klientów. Jurorzy przyznali jej 41 punktów. Agata Abramczuk doceniła klimat miejsca, „odpowiedni dobór materiałów nadaje temu wnętrzu szyku i elegancji”. Szef kuchni Michał Mamorski przyznał 9 punktów, tłumacząc: „położona w przepięknym miejscu, z ciekawą kartą, popieram, wszystko tam gra”. Hotel Poziom 511 w 2012 roku został uznany za Hotel z Pomysłem w konkursie organizowanym przez magazyn „Hotelarz”.
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?