Spis treści
Co powinno się przechowywać w lodówce?
Lodówki pomagają utrzymać świeżość wielu produktów spożywczych, dzięki czemu nie musimy codziennie chodzić do sklepów czy wyrzucać zepsutego jedzenia. Niektóre produkty spożywcze bezwzględnie należy przechowywać w lodówce – poza nią mogą się zepsuć, a my po zjedzeniu ich zatrujemy się. Chłód pomaga zachować też smak, kolor i kształt. Co powinniśmy włożyć do lodówki?
Produkty, które przechowujemy w lodówce
Wśród produktów, które powinny znaleźć się w lodówce, są:
- mięso,
- nabiał,
- wędliny,
- masło,
- warzywa liściaste,
- marchew,
- kalafior,
- brokuł,
- por,
- seler liściasty,
- koperek,
- borówki,
- truskawki,
- jeżyny,
- porzeczki,
- dymka ze szczypiorem.
Jakich produktów nie przechowywać w lodówce?
Często po zakupach niemal automatycznie wszystko ląduje w lodówce. Właśnie wtedy wielu z nas popełnia błąd i niepotrzebnie wkłada tam niektóre produkty. Dowiedz się, co może być poza chłodziarką – zaoszczędzisz miejsce w lodówce i nie będziesz marnować żywności.
Oto produkty, których nie powinniśmy trzymać w lodówce:
Botoks 2.0? Naukowcy potwierdzają
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?