MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Smaczna majówka z food truckami w Tczewie! Food trucki zaparkują na Bulwarze Nadwiśla
Materiał informacyjny

Smaczna majówka z food truckami w Tczewie! Food trucki zaparkują na Bulwarze Nadwiśla

Przegląd Folklorystyczny w Mogilanach ze statuetkami SPINKI

Przegląd Folklorystyczny w Mogilanach ze statuetkami SPINKI

Polecamy

Tuning auta. Co jest dozwolone i w jakim zakresie? Co jest zabronione?

Tuning auta. Co jest dozwolone i w jakim zakresie? Co jest zabronione?

Nowości od Google budzą kontrowersje – podsłuchują i „kradną”?

Nowości od Google budzą kontrowersje – podsłuchują i „kradną”?

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty

Nowa obowiązkowa naklejka w samochodzie. Jej brak oznacza kłopoty