Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze...
fot. pixabay.com

Tyle kosztuje biała kiełbasa. Liczymy i podpowiadamy, jak zrobić białą kiełbasę w domu. Będzie taniej?

Wyrabianie mięsa na białą kiełbasę

Mięso trzeba zmielić w maszynce, a następnie połączyć ze sobą, dodać przyprawy oraz wodę. W kolejnym kroku wyrabiamy mięso ręcznie, by składniki dobrze się połączyły. Mocno ugniataj całość przez ok. 10 minut.

Pamiętaj, by mięso było dobrze doprawione, inaczej po ugotowaniu kiełbasa będzie mdła.

Odstaw mięso na 2-3 godziny do lodówki, w tym czasie przejdzie smakiem przypraw.

Zobacz również

Złożyli kwiaty w dzień zwycięstwa

Złożyli kwiaty w dzień zwycięstwa

Sesja rady miasta Gliwice wyjątkowo w Urzędzie Miasta. Wybrano wiceprzewodniczących

NOWE
Sesja rady miasta Gliwice wyjątkowo w Urzędzie Miasta. Wybrano wiceprzewodniczących

Polecamy

Opinie o maturze 2024: matematyka poszła gładko

Opinie o maturze 2024: matematyka poszła gładko

Kolejna matura zostanie unieważniona? Dyrektor CKE wyjaśnia

Kolejna matura zostanie unieważniona? Dyrektor CKE wyjaśnia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia