Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sól to ważny składnik pieczywa, wędlin, sera żółtego,...
fot. 123rf

Wieczorem 3 kg więcej niż rano? 10 przyczyn wahań wagi

Sól

Sól to ważny składnik pieczywa, wędlin, sera żółtego, kiszonej kapusty, konserwowanych strączków, sosu sojowego, kaparów... 2 kawałki pizzy (ok. 300 g) zapewniają aż 3-4,5 g soli, a jeśli lubisz jadać ją z keczupem lub sosem czosnkowym dodaj jeszcze gram. Sól zatrzymuje wodę w organizmie powodując obrzęki i ograniczając wydalanie moczu, dlatego następnego dnia po konsumpcji wysokosodowej żywności możesz zaobserwować wyższą masę ciała, niż dnia poprzedniego. Nie martw się, to tylko woda!

Zobacz również

Jak wygląda nasze miasto po zmroku?

Jak wygląda nasze miasto po zmroku?

Nowoczesne rakiety przeciwradarowe trafią do Polski? Są decyzje

Nowoczesne rakiety przeciwradarowe trafią do Polski? Są decyzje

Polecamy

Nowa edycja Szkoły Rodzenia w Stargardzie przed przerwą wakacyjną

Nowa edycja Szkoły Rodzenia w Stargardzie przed przerwą wakacyjną

Nosić czy nie nosić wkładek higienicznych? Ginekolożka rozwiewa wątpliwości

Nosić czy nie nosić wkładek higienicznych? Ginekolożka rozwiewa wątpliwości

Zapomniany wirus powraca i atakuje ze zdwojoną siłą. Coraz więcej zachorowań w Polsce

Zapomniany wirus powraca i atakuje ze zdwojoną siłą. Coraz więcej zachorowań w Polsce