Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Uroczyste zakończenie roku klas maturalnych w technikum w Odonowie [FOTO]

NOWE
Uroczyste zakończenie roku klas maturalnych w technikum w Odonowie [FOTO]

Zdjęcie Rynku w Sieradzu sprzed ponad 120 lat robi furorę w sieci. Są inne FOTO

Zdjęcie Rynku w Sieradzu sprzed ponad 120 lat robi furorę w sieci. Są inne FOTO

Polecamy

Wrocław: Nadchodzące zmiany w komunikacji miejskiej podczas weekendowego remontu

Wrocław: Nadchodzące zmiany w komunikacji miejskiej podczas weekendowego remontu

Wielogodzinne erekcje i utrata wzroku. 5 powodów sprawi, że nie sięgniesz po Viagrę

Wielogodzinne erekcje i utrata wzroku. 5 powodów sprawi, że nie sięgniesz po Viagrę

Autobusem do zoo oraz do Ojcowa – krakowskie linie rekreacyjne pojadą częściej

Autobusem do zoo oraz do Ojcowa – krakowskie linie rekreacyjne pojadą częściej