Wegańska Kuchnia Społeczna w Zawierciu
Nie zabrakło takich specjałów, jak bigos, smalec wegański, sałatki, mini pączki, seler a la ryba, krokiety, tofurnik czekoladowy, pizza wegańska, falafelle, muffinki, szpinak w cieście, hummus, wegańskie sery żółte, tofu i jogurty sojowe.
Podczas spotkania wyświetlono też film „Making the connections”, który promuje ideę weganizmu.
- Spotkanie wzbudziło duże zainteresowanie nie tylko młodzieży, ale również osób starszych i rodzin z dziećmi - podkreśla Joanna Osys, koordynatorka Międzynarodowego Ruchu na Rzecz Zwierząt „Viva!” w Zawierciu. - Pomysłodawczynią kuchni jest Ania Matera działająca w takich organizacjach, jak Viva!, Kolektyw Śliwka i 269 Live. Viva! Zawiercie jest współorganizatorem, ale pomagało nam wiele naszych wolontariuszy i całkiem obcych ludzi. Spotkanie przebiegło w miłej, przyjacielskiej atmosferze, a następne zaplanowaliśmy na marzec - dodaje Joanna Osys.
Strefa Biznesu: RPP zdecydowała ws. stóp procentowych? Kiedy obniżka?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?