Wegańska kuchnia społeczna w Zawierciu
Dzięki zaangażowaniu naszego wolontariusza Mateusza na stole pojawiły się produkty firmy Polsoja - m.in. różne rodzaje tofu, wędlin, serów, kiełbaski, parówki, pasztety i pasty, a oprócz tego można było spróbować kilku rodzajów ciast, pierogów, kuskus z warzywami, pastę bezjajeczną i wiele innych pyszności - relacjonuje Joanna Osys, koordynatorka Międzynarodowego Ruchu na Rzecz Zwierząt „Viva!” w Zawierciu.
Podczas spotkania wyświetlone zostały filmiki pokazujące rzeczywistość kur na fermach przemysłowych oraz dla porównania nagrania przedstawiające losy kur uwolnionych z ferm przez aktywistów prozwierzęcych i żyjących teraz w naturalnych warunkach w gospodarstwach wiejskich.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?